• english
  • romanian
  • deutsch

TCM GERMANIA – Informatii studenti

Admiterea la secţia Inginerie Industriala cu predare în limba germană se face în comun cu secţia Inginerie Industriala cu predare în limba română. La începutul anului întâi se formează separat grupa de limba germană, pe baza unui test la limba germană. Studenţii sunt selecţionaţi si după preferinţele şi cunoştinţele de limbă germană specificate în formularele de înscriere. In primii doi ani se ţin cursuri (gratuite) de pregătire şi perfecţionare a limbii germane la Centrul Cultural German, pentru uniformizarea nivelului de limba germana. Multi studenti au beneficiat deja de burse pentru cursuri de vara la Stuttgart.

În anul IV există posibilitatea de a studia un semestru complet în Germania pe bază de bursă la Universitatea Stuttgart, studiile fiind complet recunoscute de Universitatea Tehnica Cluj Napoca.

Structura anilor universitari şi cursurile ce se vor preda pe parcursul celor patru ani se pot vedea în link-ul următor:http://www.tcm.utcluj.ro/wp-content/uploads/2013/04/Ghidul_Studentului_Licenta_2009_2010.pdf

Iar pentru master pe: http://www.utcluj.ro/Ghid_Stud-Studii_Univ_de_Masterat_2009_2010.pdf

Majoritatea absolvenţilor DSG-Secţia în limba germană (cca. 60%) şi-au găsit locuri de muncă la firme germano-române, precum şi la reprezentanţele firmelor occidentale din România. Aici trebuie menţionate reprezentanţa Daimler-Chrysler pentru Transilvania şi reprezentanţa regională Robert Bosch GmbH din Bucureşti, Gühring, Mahle, Eckerle ş.a. Alţi absolvenţi ai secţiei germane sunt momentan bursieri sau doctoranzi la universităţile din Germania, de exemplu la UT Hamburg-Harburg, la UT Magdeburg, precum şi la Universitatea Stuttgart sau Universitatea Tehnica Cluj Napoca.

Unii absolvenţi DSG au lucrat sau lucreaza în prezent la unul din Institutele de la Stuttgart mai sus mentionate (din anul 2001 pana in prezent : 7 absolventi). Din 2001 pana in prezent, la Cluj, 8 absolventi DSG au început, de asemenea, un doctorat iar 4 dintre ei au devenit doctori ingineri in 2011.

Aproximativ 15 % din absolventi lucreaza la firme germane sau internationale din Europa, SUA, Japonia.

La Universitatea Tehnica Cluj-Napoca sosesc în continuare oferte de muncă de la firme germane sau germano-române pentru viitori absolvenţi ai secţiei germane. Aceasta subliniază atractivitatea ridicată pe care o au absolvenţii noştri pe piaţa forţei de muncă din România si Europa.