Cercetare
“Grad de incredere ridicat” – ARACIS 2018-2023
“Universitate de cercetare avansata si educatie” – Ordinul MECTS nr. 5262 din 5.09.2011

Proiecte realizate

Ce știm  și ce putem să facem?

Responsabil

Proiecte realizate

Ce știm  și ce putem să facem?

Responsabil

Proiecte realizate

Ce știm  și ce putem să facem?

Responsabil

Proiecte realizate

Ce știm  și ce putem să facem?

Responsabil

Proiecte realizate

Ce știm  și ce putem să facem?

Responsabil

Proiecte realizate

Ce știm  și ce putem să facem?

Responsabil

Oferim servicii de cercetare în diverse domenii de inginerie de fabricație, cum ar fi fabricația prototipurilor (imprimarea 3D), aplicațiile medicale, studiul deformabilității și prelucrabilității materialelor și optimizarea proceselor și a produselor. Avem experiență în utilizarea tehnicilor avansate de cercetare și instrumente de simulare pentru a îmbunătăți performanța produselor și proceselor.

Echipa noastră de cercetare utilizează cele mai recente tehnologii de fabricație, precum și echipamente de laborator specializate pentru a efectua cercetări complexe în domeniul ingineriei de fabricație. Suntem în măsură să oferim servicii complete de cercetare, de la dezvoltarea conceptelor și proiectarea detaliată, până la simularea proceselor de fabricație și testarea produselor.

Dacă sunteți în căutarea unor soluții de cercetare personalizate și inovatoare pentru domeniul dvs. de afaceri, nu ezitați să luați legătura cu noi. Echipa noastră de cercetare este pregătită să vă ofere servicii de înaltă calitate și soluții personalizate pentru a răspunde nevoilor și cerințelor dvs. specifice.

Proiectul ERASMUS KA220 – parteneriat de cooperare în domeniul învăţământului superior – 2024-1-LV01-KA220-HED-000255929 – Biomedical Innovations through Digital Transformation of Additive Technologies and Knowledge Exchange (BIOMEDIX)

Proiectul BIOMEDIX continuă rezultatele obţinute în cadrul proiectelor ERASMUS KA 226 – BRIGHT (https://bright-project.eu/) şi 21-COP-0019 – EMERALD (finanţat cu fonduri norvegiene) (https://project-emerald.eu/) , proiecte care au fost coordonate în perioada 2021-2023 de către Departamentul Ingineria Fabricaţiei (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca) – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar  – propunându-şi să integreze noi concepte şi elemente ce aparţin Industriei 4.0 (realitate augmentată / realitate virtuală, imprimare 3D, inteligenţa artificială) în vederea realizării unei noi curricule focusate în direcţia aplicaţiilor de Inginerie Biomedicală (inclusiv bio-imprimare 3D), prin adoptarea unor noi metode digitale de predare (crearea unui cadru inovator de învățare digitală folosind o platformă dedicată de e-metaverse ce va fi dezvoltată în cadrul acestui proiect, precum şi testarea noilor metodologii de predare digitală pentru educația inter şi trans-disciplinară ce va fi realizată în cadrul unor școli de vară, competiţii de tip hackaton şi evenimente de multiplicare, evenimente ce vor fi adresate atât studenţilor, cât şi profesorilor, cercetătorilor, specialiştilor şi companiilor care sunt interesate de utilizarea tehnologiilor de fabricaţie (bio-imprimare 3D) şi dezvoltarea unor aplicaţii în domeniul biomedical. Proiectul va cuprinde în perioada de implementare a acestuia (2024-2027) organizarea a 2 ateliere pentru instruire a profesorilor privind aplicaţiile de bio-imprimare 3D (în Belgia la firma Materialise şi în Germania la firma ViscoTEC), organizarea a 3 școli de vară pentru studenți privind fabricarea personalizată a dispozitivelor medicale (în anul 2025 – în Poznan (Polonia), în anul 2026 – în Riga (Letonia) şi în anul 2027 – în Cartagena (Spania), organizarea a 4 evenimente de tip „hackathons” pentru studenți și organizarea a 4 evenimente de multiplicare pentru atragerea unor companii dispuse să investească în acest domeniul al bio-imprimării 3D. În total în cadrul proiectului ERASMUS KA BIOMEDIX vor fi realizate un număr de 116 mobilităţi de către studenți, 123 mobilităţi realizate de către profesori și 38 mobilităţi care vor fi realizate de către membri ai companiilor implicate în cadrul acestui proiect pe perioada  de implementare a acestuia (2024-2027).

Perioada de implementare a proiectului: 01.09.2024-30.08.2027

buget aprobat: 400.000 EUR

 

Parteneri în cadrul proiectului BIOMEDIX:

Insituţie coordonatoare: Universitatea Tehnică din Riga (Letonia)

Parteneri (instituţii de învăţământ superior): Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România)

                                                                                 Universitatea Politehnica Cartagena (Spania)

                                                                                 Universitatea Tehnică din Poznan (Polonia)

                                                                                 Universitatea din Nis (Serbia)

                                                                                 Universitatea Juraj Dobrila din Istria (Croaţia)

Parteneri (companii industriale): Materialise NV (Belgia)

                                                          : ViscoTec GmbH (Germania)

 

Persoană de contact (Responsabil coordonator – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, România)  

                                                              Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar  – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro