Studii de master
“Grad de incredere ridicat” – ARACIS 2018-2023
“Universitate de cercetare avansata si educatie” – Ordinul MECTS nr. 5262 din 5.09.2011

Departamentul de Ingineria Fabricației oferă o serie de programe de studiu la nivel de master în domeniul producției. Aceste programe sunt concepute pentru a oferi studenților o cunoaștere profundă și specializată în domeniul ingineriei și pentru a-i pregăti pentru cariere în acest domeniu în continuă dezvoltare. Mai jos sunt prezentate programele de master disponibile și o scurtă descriere a fiecăruia.

Aceste programe de master sunt concepute pentru a oferi o pregătire specializată și o cunoaștere profundă în domeniul ingineriei de producție, în funcție de interesele și obiectivele specifice ale fiecărui student. Fiecare program are propriul său set de cursuri și metode de predare pentru a-i ajuta pe studenți să obțină cunoștințele și abilitățile de care au nevoie pentru a excela în cariera lor în ingineria de producție.

Acest program de master se concentrează pe tehnologiile avansate utilizate în producție și este disponibil la Alba-Iulia. Cursurile sunt concepute pentru a oferi studenților o cunoaștere profundă a proceselor de producție avansate și a tehnologiilor utilizate în industria modernă. Studenții vor învăța despre tehnologii precum fabricația aditivă, tehnologia CNC, automatizarea producției și modelarea matematică a proceselor de producție.

Acest program de master este disponibil în Cluj-Napoca și este predat în limba germană. Studenții care optează pentru acest program vor învăța despre procesele de producție inovative și vor dezvolta competențe solide în domeniul managementului tehnologic. Programul acoperă subiecte precum tehnologiile avansate de producție, managementul calității, ingineria de proces și planificarea producției.

Acest program de master se concentrează pe ingineria virtuală și pe tehnologiile moderne de producție și este disponibil la Zalău și Cluj-Napoca. Cursurile sunt predate în limba română la Zalău și Cluj-Napoca și în engleză doar în Cluj-Napoca. Acestea oferă studenților o cunoaștere profundă a ingineriei virtuale, tehnologiilor avansate de producție și a sistemelor informatice de producție. Studenții vor dezvolta competențe în utilizarea sistemelor CAD/CAM/CAE, în simularea proceselor de producție și în optimizarea proceselor de fabricație.

Acest program de master se concentrează pe ingineria și managementul resurselor utilizate în producție și este disponibil la Satu Mare. Studenții vor învăța despre tehnologiile și procesele de producție sustenabilă, utilizarea eficientă a resurselor și managementul calității. Programul acoperă subiecte precum planificarea resurselor, managementul lanțului de aprovizionare, evaluarea ciclului de viață al produselor și managementul riscurilor în producție.