Programe de schimburi academice
Proiecte realizate
Ce știm și ce putem să facem?
Responsabil
Proiecte realizate
Ce știm și ce putem să facem?
Responsabil
Proiecte realizate
Ce știm și ce putem să facem?
Responsabil
Proiecte realizate
Ce știm și ce putem să facem?
Responsabil
Proiecte realizate
Ce știm și ce putem să facem?
Responsabil
Proiecte realizate
Ce știm și ce putem să facem?
Responsabil
Studenții înscriși la specializările noastre pot beneficia de mai multe oportunități de schimburi academice.
Erasmus+
Programul Erasmus +, program finanţat de către Comunitatea Europeana, oferă studenţilor din UTC-N oportunitatea de a urma un program de studiu la o universitate parteneră dintr-o ţară membră a UE, în baza acordurilor de cooperare bilaterale încheiate între Departamentul Ingineria Fabricaţiei din UTC-N şi universităţi partenere din UE, cu care există acorduri de cooperare semnate în domeniul ingineriei fabricaţiei / tehnologiilor de prelucrare prin adăugare de material / tehnologiilor de imprimare 3D.
La momentul actual următoarele acorduri bilaterale sunt disponibile:
1. Universitatea Tehnică din Rijeka, Croaţia (Responsabil – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar) – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
2. Universitatea Juraj Dobrila din Istria, Croaţia (Responsabil – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar) – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
3. Universitatea Tehnică din Varna, Bulgaria (Responsabil – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar) – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
4. Universitatea Vest Macedonia, Grecia (Responsabil – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar) – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
5. Universitatea din Nis, Serbia, (Responsabil – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar) – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
6. Universitatea din Agder (Kristiansand – Norvegia), (Responsabil – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar) – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
7. Universitatea din Salento (Lecce – Italia), (Responsabil – Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar) – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
CEEPUS
CEEPUS este forma scurtă pentru Central European Exchange Program for University Studies și este un program multilateral de schimburi universitare în regiunea extinsă a Dunării, bazat pe un acord internațional. Există 15 state membre care au aderat la actualul acord CEEPUS III, fiecare stat membru având un birou național CEEPUS. A se vedea lista birourilor naționale CEEPUS.
Principala activitate a CEEPUS sunt rețelele de universități eligibile din statele membre CEEPUS care operează programe comune. În cadrul acestor rețele, CEEPUS acoperă bursele de mobilitate pentru studenții și profesorii universităților eligibile. Din 1995, aproximativ 82.000 de cereri de mobilitate au fost acordate în cadrul programului nostru.
CEEPUS se bazează pe un management flexibil. Cel mai înalt organ decizional al CEEPUS este Comitetul comun de miniștri, care se întrunește o dată pe an și ia toate deciziile strategice.
Țările membre actuale: Albania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Republica Slovacă și Slovenia. Participă, de asemenea, universitățile din Pristina, Prizren, Peja și altele.
DAAD
Doriți să studiați, să efectuați cercetări sau să învățați limba germană în Germania și sunteți în căutare de finanțare? În fiecare an, Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) sprijină peste 100 000 de studenți și cercetători germani și internaționali din întreaga lume – fiind cea mai mare organizație de finanțare de acest tip din lume. Aflați mai multe despre opțiunile noastre de burse.
Bursele DAAD se adresează în principal absolvenților, doctoranzilor și postdoctoranzilor și sunt acordate pentru vizite de studiu și cercetare la universități și instituții de cercetare neuniversitare din Germania. În unele programe, sunt finanțate și stagii de practică.