Anual în perioada de practică se organizează cel puțin o școală de vară.
Bosch Mechanical Design Summer School
12 studenți cu profil de inginerie mecanică din anul II sau III de la Facultatea de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției, Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică sau de la Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului vor învăța de la experții Bosch despre proiectarea 3D, PTC Creo, toleranțe geometrice și dimensionale, analize prin metoda elementului finit și proiectarea pieselor din plastic.
Erasmus+ Blended Intensive Program cu aplicabilitate în domeniul Inginerie Biomedicală și Fizică Medicală
Școala de vară “Nonlinear Life – Viața Nonliniară” a fost inițiată de Universitatea Tehnică din Riga (RTU) pentru prima dată în anul 2017. Ediţia din anul acesta a şcolii de vară este organizată de Universitatea din Salento (Lecce, Italia) în cadrul Programului de mobilitate de tip Blended Intensive Program (Erasmus +) fiind focusat pe domeniul dezvoltării unor concepte cu aplicabilitate în domeniul Ingineriei Biomedicale și Fizicii Medicale. Evenimentul va avea loc în Lecce, Italia în perioada 4-9 septembrie 2024, find desfășurat în colaborare cu cinci universități europene: Universitatea Tehnică din Riga (Letonia), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România), Universitatea Politehnică din Cartagena (Spania), Universitatea din Bergamo (Italia), Universitatea Politehnică din Poznan (Polonia)
Școala de vară “Nonlinear Life – Viața Nonliniară” 2024 este de asemenea organizată ca şi un eveniment satelit al Conferinței Internaționale care este focusată pe prezentarea unor aplicaţii de realitate virtuală (Virtual Reality), realitate augmentată (Augmented Reality) şi realitate mixată (Mixed Reality) cu aplicabilitate în medicină.
Un certificat de participare și 3 credite ECTS (Sistemul European de Transfer al Creditelor) vor fi acordate la finalizarea cu succes a programului.
Detalii legate de acest eveniment pot fi regăsite aici și aici.
În cadrul acestui eveniment vor participa din partea Departamentului Ingineria Fabricaţiei 2 cadre didactice (prof.dr.ing. Răzvan Păcurar şi conf.dr.ing. Ancuţa Păcurar) împreună cu 6 studenţi ai specializării TCM engleză (anul 2) care au fost acceptaţi pentru a realiza această mobilitate.
Persoană de contact: Prof.dr.ing. Răzvan Păcurar – razvan.pacurar@tcm.utcluj.ro
Găsiți informații despre alte școli de vară organizate de facultatea noastă pe pagina de practică a facultății: https://iirmp.utcluj.ro/practica.html